2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Preiļu novada pašvaldība par 8500 eiro iegādājusies no SIA "Jēkabpils autobusu parks" autoostas ēku

Preiļu novada pašvaldība par 8500 eiro iegādājusies no SIA "Jēkabpils autobusu parks" autoostas ēku

Lai atrisinātu līdzšinējās problēmas ar ēkas un tās apkārtnes sakopšanu, Preiļu novada pašvaldība par 8500 eiro iegādājusies no SIA "Jēkabpils autobusu parks" autoostas ēku, informē Preiļu novada pašvaldība.

Lēmums par Preiļos, Tirgus laukumā 9A esošā īpašuma iegādi tika pieņemts, jo autoostas ēka atrodas uz pašvaldībai piederošā zemes gabala. Līdz šim ēkai bija cits īpašnieks, tāpēc pašvaldībai nebija pamatotas tiesības veikt uzlabošanas darbus.

Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda pastāstīja, ka pašlaik notiek īpašuma dokumentu sakārtošana un tiklīdz tas tiks reģistrēts Zemesgrāmatā, pašvaldība kļūs par autoostas ēkas pilntiesīgu īpašnieku.

Kad autoostas ēka nonāks pašvaldības īpašumā, tiek plānots slēgt līgumu ar SIA "Jēkabpils autobusu parks" par turpmāku telpu nomu.

Paralēli notiks darbs pie detālplānojuma izstrādes konkrētu autoostas un laukuma attīstības virzienu noteikšanai, lai pašvaldībai stratēģiski nozīmīgais objekts iekļautos pilsētas infrastruktūrā un veicinātu novada iedzīvotāju un ciemiņu ērtību uzlabošanu.

Naudas līdzekļi Preiļu autoostas ēkas iegādei paredzēti pašvaldības budžeta sadaļā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Attēlā: Preiļu pilsētas autoosta

Foto: Anita Skutele

Atstājiet komentāru